Az Index lapigazgatója az MTE élén

Varga Endrét választották a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) új elnökévé. A testület legutóbbi tisztújító ülésén döntött arról, hogy a jövőben az Index.hu lapigazgatója tölti be a szervezet elnöki posztját.

Az érdekvédelmi és önszabályozó egyesületet hazai online tartalomszolgáltatók hozták létre 2001-ben azzal a céllal, hogy az internet szabályozása a lehető legkisebb állami beavatkozás mellett történjen, és az önszabályozás kiemelt hangsúlyt kapjon. A szervezet ennek érdekében etikai kódex kidolgozásával és a szakmai párbeszéd koordinálásával járul hozzá a hazai internetes piac fejlődéséhez.

Az MTE elnöksége legutóbbi, május 30-án tartott ülésén Varga Endrét, az Indexet kiadó Index.hu Zrt. lapigazgatóját választotta meg az egyesület új elnökének. Varga Endre 2022. januárja óta tölti be pozícióját a vezető hazai hírportálnál. Korábban leginkább pénzügyi, banki területen dolgozott, de a médiapiac sem ismeretlen terület számára. 2009-től 4 éven keresztül volt ugyanis a NET Média és a bécsi székhelyű TeleTrader Software AG által létrehozott közös vállalat, a Portfolio-Teletrader Kft. ügyvezető igazgatója volt.


„A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének egyik legfőbb célja az érdekképviselet, nemcsak itthon, hanem nemzetközi pályán is. Bízom benne, hogy együttes erővel elérhetjük közös céljainkat. Akárcsak a sport világában: az egyes klubcsapatok játékosai a meccseken egymás versenytársai, de amikor bekerülnek a válogatottba, közösen küzdenek, és egymást segítve dolgoznak a győzelemért” – mondta kinevezése kapcsán Varga Endre, az MTE új elnöke.