Pintér Róbert az MTE új elnöke

2019 március végétől Pintér R. Róbert, a 4Kids Network ügyvezetője a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) új elnöke.

Az MTE elnöksége legutóbbi ülésén Pintér R. Róbertet, a 4Kids Network ügyvezető igazgatóját választotta meg az egyesület új elnökének. A szakember 1997 óta dolgozik az on-line tartalomfejlesztés területén, szakterülete: a kisgyermekeknek szóló internetes tartalmak, illetve gyermekek biztonságos internetezése.

A 4Kids Network Magyarország vezető online gyermek tartalmakat gyártó- és szolgáltató platformja, a Google kiemelt partnereként üzemelteti Magyarország egyik legnagyobb YouTube hálózatát. Pintér R. Róbert a 2011-es Junior Prima díj nyertese, szintén ebben az évben nyerte el az egyszervolt.hu-val a Magyar Kiváló Online Tartalom díjat, illetve az Európai Kiválóságok díját az „European Seal of e-Excellence” díjat is. Pintér R. Róbert az Egyszervolt a Magyar Gyermekkultúráért Közhasznú Alapítvány alapító tagja, a magyar gyermekkultúra ápolásának elkötelezett híve.

“Nagy megtiszteltetés volt, hogy elnökség megválasztott e tisztségre. Mandátumom ideje alatt a szakma és a tagság érdekeit kívánom képviselni, kiemelt figyelmet fordítok majd a gyermekek biztonságos internetezése kapcsán felmerülő kérdésekre” – mondta el Pintér R. Róbert.Pintér R

A leköszönő elnök, Andacs Botond, aki 2018 óta vezette az egyesületet, továbbiakban az MTE elnökségében vállal feladatot. Az elnökség tagjai: Andacs Botond (Index.hu), Burányi Róbert (Napi.hu), Gazsó Gábor (New Wave Media), Kübler Dániel (RTL) és Szigeti Péter (24.hu).

Az MTE 2001-ben alakult érdekvédelmi és önszabályozó testület, amelyet a hazai internetes tartalomszolgáltatók hoztak létre. Az egyesület arra törekszik, hogy az internet szabályozása a lehető legkisebb állami beavatkozás mellett történjen meg, és a hangsúly az önszabályozásra kerüljön. Az MTE többek között etikai kódex kidolgozásával, a szakmai viták és az önszabályozási tevékenység koordinálásával kíván hozzájárulni az internetes kultúra fejlődéséhez.